Astronomia

Astronomia

jueves, 19 de enero de 2017

ACTIVITAT 13. Les constel·lacions

L'objectiu final d'aquesta activitat és redactar una història relacionada amb les constel·lacions. Abans però, serà necessari contestar les següents preguntes:

1. Què és una constel·lació? Quin origen tenen (qui les va descobrir)? Una constel·lació és un grup d’estrelles que fan una forma imaginària en el cel.

2. Digues el nom de 4 constel·lacions i adjunta-hi una imatge.

Sagitàri:


Escorpí:

Balança:

Verge:

(totes les constel·lacións estàn dintre del gif)


3. Busca i copia la llegenda d'una de les quatre constel·lacions anteriors.

Segons una llegenda grega, el déu Apol·lo i la princesa Coronis eren amants. De resultes del seu amor, Coronis va quedar embarassada. Apol·lo tot sovint estava de viatge, així que va deixar la noia acompanyada d’un preciós corb blanc (en aquell temps tots els corbs eren blancs). Mentre Apol·lo estava fora, Coronis va tenir relacions amb un altre home. El corb va volar fins a Apol·lo i el va advertir de la infidelitat de Coronis. Apol·lo, molt enfadat, va maleir l’animal, que des d’aleshores ha hagut de portar el color negre.

4. Com podem trobar, d'un manera fàcil, les constel·lacions? Ens poden servir per orientar-nos?

Les podem trobar de forma fàcil posant un punt de referència per trobar una constel·lació i , després ens anem guiant a través d'aquella constel·lació. Sí que es poden servir per orientar-nos.

5. Ara sí, escriu una història (com a mínim 300 paraules) relacionada amb les constel·lacions que has mencionat anteriorment.

Hi havia una vegada una llegenda grega que deia que el deu del mar, Poseido, li va ordenar al seu fill, Poliferm, que anés a buscar als afores d'una ciutat submarina, una de les pomes de la saviesa, per menjar'se-la i convertir-se per fi amb el rei de les profunditats, però li va advertir que si se la menjava sense la seva supervisió, li passaria una cosa molt dolenta. Poliferm, cansat de que el seu pare li donés ordres, va anar a l'arbre de les pomes de la saviesa i s'en va menjar una per desobeïr al seu pare. En el moment de fer la primera mossegada, va aperéixer Poseido davan seu, i li va dir que l'havia advertit de que passaria alguna cosa molt dolenta, en aquell moment Ploriferm va quedar atrapat, en una caixa de barrots de ferro forjat, amb la sal del mar, pels millors forjadors de les profunditats, per sempre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

univers

univers